Čista voda dostupna svima

Od prvog dana planiranja ovog zahtjevnog projekta, postojao je uvjet “Čista voda dostupna svima”.
Stanovnici Zagreba imaju nevjerojatnu sreću da još uvijek mogu piti vodu iz slavine. Ovaj komfor je većini svijeta nepoznat. Voda se inače kupuje, što stvara i trošak i nepotreban otpad.
Iako vodu možete piti iz bilo koje naše slavine pripremili smo i jednu posebnu nadohvat svima.
Riječ je o “izvorima” koji se koriste na aerodromima. Za vrijeme svojih letova, primjetio sam da postoje aerodromi koje nije briga za ništa. Zahtjevaju da bacite svoju bocu s vodom, prođete security check i nakon toga kupite novu bocu vode.
No, postoje i aerodromi (London, novi terminali) koji razmišljaju globalno, kod njih ispraznite svoju bocu s vodom, prođete security check i nakon toga napunite bocu sa svježom tekućinom. Upravo takav uređaj smo i mi dobavili, igrom slučaja isto tako dolazi direktno iz Velike Britanije.
Kao što sam rekao, sva naša voda je pitka, ali ovaj uređaj dodatno filtrira 6 vrste nečistoća među kojima su miris i klor. Tako da finalno toči hladnu vodu bez okusa i mirisa klora.
Uređaj ima i javnu informaciju koliko je litara očistio, te će biti zanimljivo vidjeti koliko smo plastičnih boca uštedili okolišu.
Ivan B.