Dvorana i arhitektura

Prvi korak u stvaranju interijera Dvorane bio je kvalitetna prostorna organizacija koja bi omogućila atraktivne i funkcionalne prostore za vježbanje, te jednostavno snalaženje i cirkulaciju korisnika.
Postavljenom tlocrtnom shemom od početka smo težili osloboditi pročelja kako bi postigli dvostrano osvjetljenje i poprečnu prirodnu ventilaciju prostorija za vježbanje. Stoga smo servisne prostore, svlačionice i sanitarije, grupirali u unutrašnjost tlocrta uz postojeće komunikacijske jezgre stubišta i dizala. Time se na uglovima odvojio prostor za dvorane: bogato osvjetljene, mehanički i prirodno ventilirane, s velikim potezom zidnih ogledala, pogledom na naselje te mogućnošću dijeljenja u više manjih kako bi se prilagodile dinamičnim promjenama u kapacitetu i programu vježbanja. Uz dizala i stubište smjestio se ulazni prostor s recepcijom i prostorom za odmor odakle se pruža pogled na open space vježbalište.

Materijali i boje primjenjeni u interijeru razlikuju se ovisno o namjeni i željenom ambijentu prostora. Vježbališta su ‘ogoljena’ od bilo kakvog dekora, fokusirana na pravilan ritam linijskih rasvjetnih tijela koja se kroz zidove s ogledalima nastavljaju u nedogled, naglašavajući karakter prostora discipline i repeticije.
Ulazni prostor i prostor odmora oplemenjen je uvođenjem metalnog isteg spuštenog stropa koji omekšava linije stroge rasvjete nastavljene iz open space-a vježbališta, te akustične drvene obloge zidova koja u svojim perforacijama skriva ambijentalnu rasvjetu sa signalizacijom kretanja, te daje prostoru mirniji i opušteniji karakter.

ONDA ARHITEKTURA
Nika Dželalija i Krešimir Renić