Od kuda početi?

Mnogi su zadnji trening odradili na satu tjelesnog odgoja u srednjoj školi ili na fakultetu. Sportom su se bavili u mlađim danima ali sada 20 godina kasnije jedina im je fizička aktivnost šetnja od tramvajske stanice do ureda.
Treba li to tako ostati samo zato što nismo stvorili zdravije životne navike “na vrijeme”? Naravno da ne, svako vrijeme je pravo vrijeme za stjecanje zdravih navika koje naš život čine cjelokupno kvalitetnijim.

Kako krenuti trenirati?
Prvi korak je savjetovanje s kineziologom. Naravno, kao i u svakoj struci postoje “treneri” i treneri. Tako da uzmite vremena za odabir, raspitajte se i dođite do stručne osobe koja vam zaista može pomoći.
Ovisno o vašim željama, potrebama i mogućnostima možete krenuti u dva smjera, to su grupno vježbanje i vježbanje s privatnim trenerom.

Ukoliko želite ići na organizirano vježbanje u grupama savjetujemo da počnete od treninga nižeg intenziteta s naglaskom na pravilnu tehniku izvođenja vježbi. (Spine pilates, Bodyweight, Pilates i sl.)
Nakon par mjeseci odlazaka na grupe nižeg intenziteta probajte grupne programe različite vrste te pronađite grupu koja vam odgovara i kojoj se veselite.

Ako se odlučite za vježbanje s privatnim trenerom, razmislite dobro koji je vaš cilj (smršaviti, povećati mišićnu masu, povećati razinu mobilnosti i sl.).
Zatim razmislite koji bi vam termini treninga većinom odgovarali te prema navedenom pronađite trenera koji bi vam najviše odgovarao.

Uz trening ne zaboravite živjeti aktivno. Dva treninga tjedno ne mogu pokriti štetu koji današnji, sjedilački način života napravi.
Uz trening, dodajte u raspored i duge šetnje, vožnju biciklom, planinarenje stazama manje kondicijske i tehničke zahtjevnosti i dr.
Povedite ekipu sa sobom koja će fizičku aktivnost učiniti zabavnom.

Naš Dvorana tim trenera vam uvijek stoji na raspolaganju za besplatno savjetovanje.