Rehabilitacijski tretman

Mnogi se pitaju Što to točno je rehabilitacija ozljeda i bolnih stanja. Jednostavno možemo reći da je cilj rehabilitacije povratak tijela i uma na “tvorničke postavke”, odnosno u prvotno funkcionalno te bezbolno stanje. Bitno je znati da su takva stanja u potpunosti normalna pojava kod svake osobe, a sam intenzitet simptoma te proces rehabilitacije ovisi o mnogo faktora od kojih su neki: stil života, količina i vrsta tjelesne aktivnosti, kvaliteta prehrane i sna, genetika i mnogi drugi.

Svaki rehabilitacijski tretman mora biti kvalitetno programiran i proveden te zahtjeva potpunu suradnju osobe s problemom i terapeuta. Veliku ulogu igra povjerenje koje osoba daje svom terapeutu, a ono se postiže ako osjećate sigurnost u kompetentnost svog terapeuta kao i njegovo suosjećanje prema Vašem problemu. Kvalitetan terapeut će Vas u detalje saslušati te Vas nizom povezanih pitanja usmjeriti kako bi točno odredili uzrok Vašeg stanja i zajednički definirali ciljeve za rehabilitacijski proces.

Općenito se u rehabilitaciji koriste razne metode poput: manualne i fizikalne terapije, kineziterapije te edukacije klijenta, a svemu treba prethoditi kvalitetna dijagnostika stanja. Sam odabir metoda rehabilitacije ovisi o problemu te željama klijenta. Cilj rehabilitacije je uvijek usmjeren prema dugoročnom rješenju problema te povratku svim aktivnostima koje osoba želi provoditi.

U Dvorani u sklopu naših usluga osim masaže nudimo i rehabilitacijski tretman. Takav tretman može koristiti svima koji se bore s nekim bolnim stanjem ili ozljedom kao sto su:

– mišićne napetosti

– sportske ozljede

– bolna stanja

– sindromi prenaprezanja

– hernije diska

– išijas

– trnci i mišićna slabost

– tenzijske glavobolje i sl.

Naša terapeutkinja Doris magistrirala je na Kineziološkom fakultetu na usmjerenju iz Kineziterapije, a usporedno s fakultetom pozavršavala je i niz edukacija koje su povezane s manualnom terapijom, dijagnostikom i kineziterapijom. Stoga, možete očekivati da će se Vašem problemu posvetiti u potpunosti te zajedno s Vama pronaći najbolje moguće rješenje.